Conferència d’estiu de la Societat Catalana d’Estadística

Conferència d’estiu de la Societat Catalana d’Estadística

Gapminder – Building a fact-based world view that everyone understands

Daniel Lapidus

6 de juliol de 2011

18:00h, Aula Magna de l’Edifici Històric de la UB
Primera planta, replà superior de l’Escala d’Honor
Gran Via de les Corts Catalanes, 585 (08007- Barcelona)

Organitzada juntament amb la Universitat de Barcelona i la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la Universitat Politècnica de Catalunya
Col·labora Trànsit Projectes

Conferència en anglès, amb servei de traducció simultània a català

Els propers dies 4 a 8 de juliol visitarà la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la UPC Daniel Lapidus, un dels membres de la Gapminder Foundation. Daniel Lapidus impartirà un curs sobre gràfics dinàmics per a l’anàlisi de dades. Trobareu informació sobre aquestes sessions al vincle: https://meioupcub.masters.upc.edu/Summer-School/Curs7-2011

Aprofitant la seva estada a Barcelona, Daniel Lapidus mostrarà alguns exemples de la tasca realitzada per la Fundació Gapminder (www.gapminder.org) i posarà a prova la visió del món dels assistents a la conferència.

Daniel Lapidus és ex-estudiant de medicina i desenvolupador de software a la Fundació Gapminder. En el seu treball diari a Gapminder està especialitzat en la visualització de dades estadístiques i en la presentació de resultats utilitzant el web com a plataforma. Els tres darrers anys ha treballat com a assessor tècnic del director de la Fundació Gapminder, el professor de salut internacional Hans Rosling (http://en.wikipedia.org/wiki/Hans_Rosling). També ha estat clau en el desenvolupament de presentacions (TEDTalks,http://www.ted.com/talks/HansRoslingShowsTheBestStats.html) i eines de Gapminder. Ha dirigit o col·laborat en projectes amb socis com ara CNN, BBC, Google, Bill i Melinda Gates i l’OMS. Abans d’entrar a la Facultat de Medicina i d’unir-se a Gapminder va dirigir una companyia web i va estudiar relacions internacionals i Estadística mèdica a la seva ciutat natal de Göteborg.

Quant a Gapminder, és una empresa sueca sense ànim de lucre que promou el desenvolupament mundial sostenible. Col·labora en assolir els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni de les Nacions Unides mitjançant l’ús i comprensió de les estadístiques i altra informació sobre el desenvolupament social, econòmic i ambiental a nivell local, nacional i mundial.

La Fundació va desenvolupar el programari Trendalyzer, adquirit per Google el març de 2006. La versió actual de Trendalyzer és Gapminder Wolrd (http://www.gapminder.org/world/), un servidor web que mostra mitjançant gràfics dinàmics l’evolució de sèries temporals de dades de desenvolupament per a tots els països del món. La Fundació Gapminder també ha produït altres projectes, entre els qual podem destacar els següents:

  • Dollar Street (http://www.gapminder.org/downloads/dollar-street/), una presentació interactiva del món com un carrer. El número del carrer és l’ingrés diari per persona. Tothom al món viu a Dollar Street. Els més pobres viuen en l’extrem esquerre i els més rics al final de l’extrem dret. Tots els altres viuen entremig, en una escala contínua d’ingressos diaris.
  • Tendències de Desenvolupament Humà 2005  (http://www.gapminder.org/downloads/HDT-2005/), una presentació en Flash desenvolupada per al llançament de l’Informe sobre el Desenvolupament Humà 2005.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies