21 gener 2016. Twenty years of P-splines.

La revista SORT (Statistics and Operations Research Transactions) us convida a la presentació de l’article Twienty Years of P-splines. La presentació serà a càrrec del Dr. Paul H C Eilers.

Els P-splines, o splines amb penalitzacions, van començar a rebre atenció fa vint anys gràcies a la publicació a Statistical Science (1996) de l’article d’Eilers i Marx que ara commemorem. Des d’aleshores els P-Splines han tingut una difusió notable, tant per les seves aplicacions com per les possibilitats de desenvolupament teòric. Els P-splines són la base d’un mètode molt flexible de regressió no-paramètrica que té moltíssimes aplicacions pràctiques i lligams estrets amb els models mixtos i l’anàlisi bayesiana. A més, en l’actualitat són una àrea de recerca molt activa. A la xerrada es repassaran molts dels desenvolupaments bàsics que s’han produït durant aquestes dues primeres dècades de P-splines. Si voleu més informació Paul Eilers (21-gen-2016). Per accedir a l’article podeu clicar aquí.

Aquest acte es durà a terme el dijous 21 de gener, a les 18:30h,  a la Sala d’actes Pere i Joan Coromines de l’Institut d’Estudis Catalans.

Us hi esperem!

 

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies