La Junta

“L’estadística es l’únic tribunal d’apel·lació per jutjar el nou coneixement.”

                                                                                                                                                            P.C. Mahalanobis

Junta Directiva de la Societat Catalana d’Estadística

Els membres electes d’aquesta Junta, escollits per l’Assemblea General de socis el 14 de desembre de 2016 i amb el relleu posterior del tresorer Francesc Peris Balagué , són:

Membres i càrrecs

  •  Presidenta: Rosa Lamarca Casado
  •  Secretari: Pepus Daunis i Estadella
  •  Tresorer: Moisés Gómez Mateu

Vocals:

  • Lesly Acosta Argueta
  • Llorenç Badiella Busquets
  • Martí Casals Toquero
  • Núria Pérez Álvarez

Presidència

photo

Rosa Lamarca Casado

Position: Presidenta
Doctora en Ciències de la Salut i de la Vida per la UPF. Màster en Estadística Aplicada per la Sheffield Hallam University. Llicenciada en Ciències i Tècniques Estadístiques, i diplomada en Estadística per la UPC. ‘Statistical Science Director’ a AstraZeneca, S.A.. Prèviament cap d’Estadística Clínica a Almirall S.A., i amb anterioritat investigadora en la Unitat de Recerca en Serveis Sanitaris de l’Institut Municipal d’Investigació Mèdica. En el passat, dins del camp de la docència ha estat co-coordinadora de l’assignatura d’Estadística en el Màster de Salut Pública de la UPF i professora assistent en el MBA d’ESADE. Els reptes metodològics en el camp dels assajos clínics, és la seva àrea de recerca principal, en particular els assajos clínics de fase III on s’apliquen mètodes per dades longitudinals i tractament de dades mancants.

Twitter: @LamarcaRosa

Researchgate: https://www.researchgate.net/profile/Rosa_Lamarca

Linkedin: http:// linkedin.com/in/rosa-lamarca-4951702b

Secretaria - Tresoreria

photo

Pepus Daunis i Estadella

Position: Secretari
Doctor en Estadística i Investigació Operativa (UPC) amb un treball emmarcat en les anàlisis factorials de dades. Llicenciat en matemàtiques (UAB). Titular d'Universitat d'Estadística i Investigació Operativa en el Departament d'Informàtica, Matemàtica Aplicada i Estadística de la Universitat de Girona. Professor d'estadística i mètodes multivariants a la Facultat de Ciències, a l’Escola Politècnica i als màsters d’Informàtica i Canvi Ambiental. En recerca treballa en anàlisis de dades composicionals, mètodes de fusió de dades i aplicacions de l’estadística en la recerca mèdica. Membre del Grup de Recerca consolidat en Estadística i Anàlisi de Dades Composicionals.

Twitter: @enpepus

Researchgate: https://www.researchgate.net/profile/Pepus_Daunis-I-Estadella

ORCID: http://orcid.org/0000-0001-6134-9255
photo

Moisés Gómez Mateu

Position: Tresorer
Doctor en Estadística, amb treball emmarcat en l’anàlisi de supervivència amb esdeveniments compostos per el disseny d’assajos clínics, i Màster en Estadística per la Universitat Politècnica de Catalunya/BarcelonaTech (UPC). Diplomat en Estadística i Llicenciat en Investigació i Tècniques de Mercat per la Universitat de Barcelona. Actualment treballa com a professor associat a la UPC i a la Universitat de Vic/Universitat Central de Catalunya. Prèviament ha sigut Personal de Suport a la Recerca al Departament d’Estadística de la UPC durant 7 anys, ha participat en diferents projectes d’investigació, i ha sigut analista estadístic durant varis anys en consultoria d’investigació de mercats. És membre de la xarxa d’estadístics BIOSTATNET, de la Societat Catalana d’Estadística i de la Sociedad Espanyola de Biometría. Linkedin: https://www.linkedin.com/in/moises-gomez-35652942/ ORCID: http://orcid.org/0000-0003-4787-6432 Twitter: @gm_moi

Vocals

photo

Lesly Acosta

Position: Vocal
Doctora en Estadística per la Universitat Politècnica de Catalunya/BarcelonaTech. “Bachelor of Science in Mathematics and Master of Science in Statistics” per la University of Texas at El Paso (UTEP). Prèviament, estudis en Ciències Matemàtiques a la “Escuela Superior del Profesorado Francisco Morazán” (Tegucigalpa, Honduras). Actualment treballa com a consultora estadística en el Departament de la Salut en el projecte europeu “Setting up a sentinel system to assess the burden of whooping cough in EUIEEA” i imparteix classes com a professora associada a l’Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB) de la UPC. És membre del grup de recerca consolidat de la Generalitat de Catalunya Anàlisi de Dades Complexes per a les Decisions Empresarials (ADBC).
photo

Martí Casals

Position: Vocal
Doctor en Estadística en el programa de Doctorat en Estadística en el Departament de Salut Pública de la Universitat de Barcelona. També va realitzar el màster interuniversitari en Estadística i Investigació Operativa (MESIO UPC-UB), és llicenciat en Ciències Actuarials i Financeres i diplomat en Estadística per la Universitat de Barcelona (UB). Fa més d’onze anys que està vinculat a l'Agència de Salut Pública de Barcelona, concretament al servei d'epidemiologia. Actualment treballa com a tècnic investigador en estadística en el Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa d'Epidemiologia i Salut Pública (CIBERESP) al Servei d'Epidemiologia de l'Agència de Salut Pública de Barcelona. També col•labora com a professor conferenciant en la Universitat de Barcelona (UB) i Universitat de Vic (UVic).

Twitter: @CasalsTMarti

Researchgate: https://www.researchgate.net/profile/Marti_Casals

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/marti-casalst-17101979
photo

Llorenç Badiella

Position: Vocal
Llicenciat en Matemàtiques per la UAB i Màster en Matemàtica Avançada per la mateixa universitat. Director del Servei d'Estadística Aplicada de la UAB (SEA). El SEA proporciona formació, assessorament tècnic i solucions a investigadors i grups de recerca. Des de l'any 2000, el SEA ha participat en més de 1200 projectes i ha organitzat més de 130 activitats formatives. Professor associat al Departament de Matemàtiques de la UAB. En termes de recerca, les àrees de treball són les següents: models mixtes, corbes ROC i determinació de mides de mostra.

Twitter: @lbadiella

Linkedin: http://www.linkedin.com/in/llorenç‐badiella
photo

Núria Pérez

Position: Vocal
Doctorada en Estadística i Investigació Operativa (UPC) amb una aplicació de metodologies estadístiques a problemes de farmacoeconomia. Llicenciada en Ciències i Tècniques Estadístiques (UPC) i màster en Bioestadística per la Universitat de Hasselt. Estadística a la Fundació de Lluita contra la SIDA. Treballa en el desenvolupament d'estudis clínics per a conèixer millor la malaltia del VIH/SIDA i trobar noves estratègies terapèutiques. És professora associada a la UPC i col·laboradora a la UOC. En l’àmbit de la recerca treballa en anàlisis de dades longitudinals i mètodes estadístics aplicats a assajos clínics. Membre del Grup de Recerca en Estadística i Anàlisi de Supervivència (GRASS) i del GRBio, grup de recerca consolidat de la Generalitat de Catalunya.

Researchgate: http://www.researcherid.com/rid/O‐9244‐2014

ORCID: http://orcid.org/0000‐0001‐6582‐1553

LinkedIn: http://linkedin.com/in/nuria‐perez‐alvarez FRANCESC PERIS

Anteriors Presidents

Octubre 2014- Desembre 2016

photo

Xavier López Andrés

Position: Expresident
Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials (Universitat Autònoma de Barcelona). Estadístic de l’Institut d’Estadística de Catalunya des de la seva fundació (1990), on ha realitzat tasques com a Estadístic Responsable d’Operacions en l’àmbit del seguiment de la conjuntura econòmica: estadístiques de comerç exterior, índexs de preus i producció industrial i comptabilitat trimestral de Catalunya, entre d’altres. En l’actualitat és cap del Servei d'Estadística del Gabinet Tècnic del Departament d’Empresa i Ocupació Des de 1991 és professor associat al Departament d’Economia Aplicada de la UAB.

Octubre 2012- Octubre 2014

photo

Guadalupe Gómez Melis

Position: Expresidenta
Llicenciada en Matemàtiques (U. de Barcelona) i Ph.D. en Estadística (Columbia University. NY). Catedràtica d'Estadística a la Universitat Politècnica de Catalunya. Visiting Scientist del Departament de Bioestadística de la Universitat de Harvard. Membre fundador de la Societat Catalana d’Estadística (SCE), Vicepresidenta (4/06/10- 4/10/12), Presidenta (5/10/12- 3/10/14). Ha estat Presidenta de la Regió Espanyola de la International Biometric Society, membre del Strategic Plan Committee, del Award Committee i membre electe del Council de la International Biometric Society. Editora executiva de la revista SORT i editora associada del Journal of Statistical Modelling. Investigadora principal de projectes d'investigació del Ministeri de Ciència i Innovació i del Grup de Recerca en Bioestadística i Bioinformàtica GRBIO (SGR 464) finançat per la Generalitat de Catalunya. Lidera el Grup de Recerca Interuniversitari GRASS en Anàlisi Estadística de la Supervivència, és membre de la xarxa nacional BIOSTATNET i de la Barcelona Graduate School of Mathematics. La seva recerca la publica en revistes internacionals en l'àmbit de la Bioestadística (Biometrics, Biometrika, Statistics in Medicine, etc). Ha dirigit el Màster Interuniversitari en Estadística i Investigació Operativa UPC-UB i el Programa de Doctorat del Departament d'Estadística i Investigació Operativa de la UPC. Ha estat membre electe pel Claustre de la Comissió de Selecció i Avaluació del Personal Docent i Investigador de la UPC i Delegada del Rector per Afers d'Extensió Universitària.

Juny 2010- Octubre 2012

photo

Josep Maria Vegara Carrió

Position: Expresident
Doctor Enginyer Industrial. Estudis de postgrau d´Economia del CEPE- París. Catedràtic d´Anàlisi Econòmica, Universitat Autònoma de Barcelona i Professor a la Universitat Pompeu Fabra. Presideix el Consell Català d´Estadística, Generalitat de Catalunya. Ha estat professor de la UPC i Degà de la Facultat d´Econòmiques de la UAB. Cap del Departament d´Anàlisi Estadística del Consorci d´Informació i Documentació de Catalunya. Visiting Scholar del Departament d´Economia de la Universitat de Stanford. Ha dirigit el Instituto de Estudios Fiscales-MEH. Ha estat regidor de l´Ajuntament de Barcelona (Programació i Pressupostos, Manteniment i Serveis, Medi Ambient i Serveis Urbans) i ha dirigit l´Institut d´Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona i l´Institut d´Estadística de Catalunya-Idescat