Notícies del la SocE

29 gener 2019: Evidence functions: a compositional approach to information (invited article SORT)

La revista SORT (Statistics and Operations Research Transactions) es complau a convidar-vos a la presentació de l’article convidat Evidence functions: a compositional approach to information.

La presentació serà a càrrec de la Dra. Vera Pawlowsky-Glahn Dept. of Computer Sciences, Applied Mathematics, and Statistics, Universitat de Girona, Spain i del Dr. Juan José Egozcue Dept. Civil and Environmental Engineering, Universitat Politècnica de Catalunya, Barcelona, Spain .

Es considera el paradigma de l’adquisició d’informació el cas discret de la fórmula de Bayes. Les funcions de probabilitat a priori i a posteriori, així com les funcions de versemblança, són composicions que segueixen la geometria d’Aitchison del simplex i tenen, per tant, caràcter vectorial.
La fórmula de Bayes es converteix en una addició vectorial. La norma Aitchison d’una funció d’evidència és introduïda com una mesura escalar de la informació.
Un escenari fictici d’incendis serveix d’il·lustració. Es consideren dues inspeccions diferents de cases afectades. Es plantegen dues qüestions: (a) quina
és la informació proporcionada pels resultats de les inspeccions, i (b) quina és la inspecció més informativa.

Aquest acte es durà a terme el dimarts 29 de gener, a les 18:30h, a la Sala Pere i Joan Coromines de l’Institut d’Estudis Catalans Carrer del Carme, 47, 08001 Barcelona.

Us hi esperem!