Notícies del la SocE

XERRADA AJORNADA: 17 abril 2018. Un passeig per l’atzar i les formes. Anton Aubanell.

La xerrada s’ha AJORNAT per problemes del conferenciant. Informarem properament.

El proper 17 d’abril tindrà lloc a la sala Pere Coromines de l’IEC, a 2/4 de 7 de la tarda la xerrada Un passeig per l’atzar i les formes a càrrec d’Anton Aubanell.

Lloc: Sala Pere Coromines de l’IEC, Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Data: 17 d’abril de 2018
Hora: 18:30h

Us convidem a un passeig, un amable divertiment sense cap pretensió d’exhaustivitat, per dos territoris matemàtics: l’atzar i les formes. A partir d’un conjunt d’experiències concretes il·lustrarem el trajecte des de les formes geomètriques a l’atzar i, al revés, des de l’atzar a la geometria tot recordant Lluís A. Santaló . Voldríem que el nostre passeig tingués un cert caire pràctic: tirarem monedes, palets i filferros retorçats sobre trames de rectes paral·leles i sobre quadrícules, picarem l’ullet a la irracionalitat tot aproximant el nombre pi llançant monedes i farem un tram de camí en homenatge a l’esforç de la ciència i la tècnica per conèixer “formes ocultes”.

Anton Aubanell és professor jubilat de Matemàtiques de Secundària i de Didàctica de les Matemàtiques a la Universitat de Barcelona. És membre fundador del Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA). La pràctica docent l’ha fet especialitzar-se en l’ús de materials manipulables i recursos experimentals per a les classes de matemàtiques a secundària.