Agenda

Propers esdeveniments:

Jornada 'Estadística i Educació' 2024

El proper dia 10 de juliol, de 9:00 a 13:45, celebrem la Jornada ‘Estadística i Educació’. Hi haurà ponències sobre la necessitat d’alfabetització en estadística i diferents iniciatives. També tindrem una taula rodona sobre el paper de l’estadística a l’etapa de secundària. Tindrà lloc a l’Institut d’Estudis Catalans – Sala Prat de la Riba.

L’acte és obert a tothom. Es pot realitzar la inscripció a través del següent formulari: enllaç.

Esperem veure-us a tots i totes en aquesta jornada!

La funció de les Dades en la Intel·ligència Artificial

La Societat Catalana de Matemàtiques (SCM), la Societat Catalana d’Estadística (SoCE) i l’Associació Catalana d’Intel·ligència Artificial (ACIA), seguint la tradició de les tres jornades anteriors, dedicades al món de l’empresa (2019), al món biomèdic  (2021) i al món de la política i la comunicació (2022), celebrem aquest any la quarta edició de la jornada “La funció de les dades”, dedicada al món de la intel·ligència artificial, i titulada “La funció de les dades en la intel·ligència artificial”. Es tracta d’un tema de màxima actualitat després de l’impacte social d’eines noves com els generadors de converses i textos artificials com el ChatGPT.

Se celebrara el 17 de novembre  a la Sala d’Actes de la Facultat de Matemàtiques i Estadsítica (FME) de la UPC.

Com es pot veure en el programa de més avall, la jornada, que es desenvolupa durant tot un matí, consta de quatre conferències impartides per especialistes de primer nivell.

La celebració d’aquesta jornada respon a la voluntat de les tres societats de col·laborar en la promoció i la difusió de l’anàlisi de dades com a eina útil al servei de la societat catalana i de tots els seus sectors científics, tecnològics, empresarials i socials. 

Es pot realitzar la inscripció a través del següent formulari: Formulari d’inscripció La Funció de les Dades