Notícies del la SocE

24 gener 2018. Hierarchical models with normal and conjugate random effects.

La revista SORT (Statistics and Operations Research Transactions) es complau a convidar-vos a la presentació de l’article convidat Hierarchical models with normal and conjugate random effects.

La presentació serà a càrrec del Dr. Geert Molenberghs L-BioStat, Universiteit Hasselt, Belgium.

Els anys 2007 i 2010 els autors d’aquest article convidat van proposar un mètode general per a modelar dades jeràrquiques correlacionades i sobredisperses. Aquest mètode estén els models clàssics de sobredispersió així com els anomenats models lineals generalitzats mixtos. Treballs posteriors consideren també diverses extensions. En aquesta xerrada es presenta un tractament unificat d’aquest mètode així com de les seves principals generalitzacions. Les extensions particulars que es discutiran en la presentació seran: el càlcul explícit de la correlació i d’altres funcions basades en els moments, el modelat conjunt de diverses seqüències jeràrquiques, les versions amb paràmetres directament interpretables marginalment, el cas de zero-inflació per a dades de recompte, i els diagnòstics d’influència. Els models bàsics, així com les diverses extensions, seran il·lustrats utilitzant diversos exemples d’aplicació.

Aquest acte es durà a terme el dijous 24 de gener, a les 18:30h, a la Sala Ramón y Cajal de la Universitat de Barcelona (Edifici Històric).

Us hi esperem!