Notícies del la SocE

2a convocatòria del Planter de Sondeig i Experiments 2011

Èxit de participació de la 2a convocatòria del Planter de Sondeig i Experiments 2011. Els dies 7 i 8 de juliol hi haurà a Barcelona el lliurament de premis d’àmbit estatal.

La segona edició del Concurs Planter de Sondeigs i Experiments per a grups d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius va lliurar els seus premis el divendres 10 de juny de 2011 a l’Aula Magna de la Facultat d’Economia i Empresa de la UB (av Diagonal 696, Barcelona).

El Planter de Sondeig i Experiments, creat per a promoure la curiositat per l’estadística com a eina fonamental en la recerca entre l’alumnat de secundària i batxillerat, sembla ben consolidat. L’any 2011 ha tingut una participació de 1.232 alumnes, agrupats en 359 treballs dirigits per 76 tutors, encara que finalment s’han lliurat 164 treballs, amb un total de 547 estudiants participants, distribuïts per categories de la forma següent:

  • 1º i 2º d’ESO: 31 treballs
  • 3º i 4º d’ESO: 113 treballs
  • Batxillerat i Cicles formatius: 20 treballs

Per a més detalls, aneu a la notícia.

El concurs, organitzat conjuntament la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la UPC, la Facultat d’Economia i Empresa de la UB i la Facultat de Ciències de la UAB, compta també amb la col·laboració de les següents institucions:

  • Departament d’Estadística i Investigació Operativa de la UPC
  • Departament de Matemàtiques
  • Institut d’Estadística de Catalunya
  • Recerca Clínica
  • Servei d’Estadística de la UAB
  • Societat Catalana d’Estadística

Trobareu més informació sobre l’acte a: www.fme.upc.edu. Les actes del concurs i la relació de treballs guanyadors i autors estan disponibles aquí, mentre que aquest vincle recull un bon grapat de fotografies.

Arran la gran resposta obtinguda, no només en l’edició catalana sinó també a Madrid, Galícia i Castella-Lleó (a la resta de l’Estat els diuen “Incubadoras de Sondeos y Experimentos”), enguany i per primer vegada la Sociedad de Estadística e Investigación Operativa (SEIO) ha decidit convocar una trobada dels millors treballs de les 4 fases locals. LA SEIO, d’àmbit Estatal, donarà dos premis als millors treballs d’ESO i Batxillerat respectivament. Aquesta trobada tindrà lloc els dies 7 i 8 de juliol a Barcelona.  Consulteu, sobre això, l’adreça www.seio.es.