Notícies del la SocE

Bloc SCE/Idescat de l’Any internacional de l’Estadística 2013

Aneu a http://e2013.wordpress.com/ i digueu la vostra!

L’any 2013 és l’Any Internacional de l’Estadística (IYS2013), dedicat a promoure “la importància de l’estadística per a la comunitat científica, les empreses i els usuaris de dades d’estadística pública, mitjans de comunicació, polítics, empresaris, estudiants […] i milions de persones”.

La Societat Catalana d’Estadística (SCE) i lInstitut d’Estadística de Catalunya (Idescat) es van adherir des del primer moment a aquesta iniciativa de l’American Statistical Association, l’Institute of Mathematical Statistics, l’International Biometric Society, l’International Statistical Institute (inclosa la Bernoulli Society), i la Royal Statistical Society. Les motivacions principals dels fundadors han estat sensibilitzar la població sobre l’impacte que l’estadística té a tots els aspectes de la societat, fer visible l’estadística com una professió, especialment entre els joves, i promoure la creativitat i el desenvolupament de les ciències de la probabilitat i l’estadística. Prop de 1500 oficines d’estadística pública, instituts d’investigació, societats professionals d’estadística nacionals i internacionals, empreses i universitats d’arreu del món hi donen suport actualment. Podeu consultar el web www.statistics2013.org.

Entre d’altres iniciatives, la SCE i l’Idescat impulsen aquest bloc amb l’objectiu de fomentar la manera estadística de mirar les coses de la vida corrent. ¿Cóm és l’entorn que ens envolta quan el veiem amb ulleres d’estadístic? Hi ha estadística quan naixem, quan anem al supermercat, quan prenem medecines o quan conduïm un cotxe, i aquest bloc ho reflectirà. Quin rol juga l’estadística en la nostra vida quotidiana? Són necessaris càlculs estadístics per prendre decisions ben informades?

Un grup d’estadístics aniran dient la seva sobre aquests i d’altres assumptes. Us convidem a fer el mateix i a penjar els vostres comentaris, les vostres cavil·lacions i també les vostres vacil·lacions mentre passegeu, si us ve de gust, per alguns afers quotidians explicats per estadístics.

Lupe Gómez Melis                    Frederic Udina

Presidenta de la SCE               Director de l’Idescat