Notícies del la SocE

Els estadístics també tenen un Dia Mundial

Programa Dia Mundial Estadstica

El dia 20 d’octubre de 2010 se celebra el Dia Mundial de l’Estadística. Entre els actes programats hi ha la presentació pública de la nostra Societat.

 

La Comissió d’Estadística de les Nacions Unides, en el seu 41è període de sessions, va aprovar la proposta del Secretari General i dedicar el dia 20 d’octubre de 2010 a un primer Dia Mundial de l’Estadística. El lema triat va ser la “celebració dels nombrosos assoliments de les estadístiques oficials”. L’objectiu bàsic de la jornada és celebrar els èxits de l’estadística oficial i la seva contribució al desenvolupament dels països en els àmbits de la demografia, l’economia o el benestar de la població. En aquells èxits hi tenen molta responsabilitat la cooperació entre estadístics de països distints i també valors com ara el servei, la integritat i la professionalitat.

La Resolució 64/276 de l’Assemblea General de les Nacions Unides destaca el paper d’aquesta institució en el foment de l’estadística oficial i en la comparabilitat i coordinació estadístiques des del moment de la creació de la Comissió d’Estadística, l’any 1947.

A Catalunya s’han sumat a aquesta celebració moltes institucions. L’Institut d’Estadística de Catalunya i la Universitat de Barcelona han organitzat un acte a l’Aula Magna de la UB. Adjunt a aquesta notícia trobareu el programa.

Aquest any 2010, el Dia de l’Estadística de Catalunya —tradicionalment celebrat en entrar l’estiu— s’ha fet coincidir amb el Dia Mundial de l’Estadística. A Catalunya hi ha un Dia de l’Estadística des de 2001, de forma ininterrompuda, organitzat de forma rotatòria per cadascuna de les Universitats catalanes.