Notícies del la SocE

La Fundación BBVA premia a David Cox i Bradley Efron per revolucionar l’estadística i convertir-la en una eina imprescindible per a la resta de les ciències

El Premi Fundación BBVA Fronteres del Coneixement (2016) en la categoria de Ciències Bàsiques ha estat concedit aquest 24 de gener de 2017 en la seva 9a edició a David Cox (Universitat d’Oxford, Regne Unit) i Bradley Efron (Universitat d’Stanford, EEUU) per desenvolupar mètodes estadístics “pioners i enormement influents”, que han resultat imprescindibles per a obtenir resultats fiables en un amplíssim ventall d’àrees, des de la medicina a l’astrofisica, la genòmica o la física de partícules.

El jurat d’aquesta 9a edició dels premis ha destacat que “Els mètodes de Cox i Efron es fan servir diàriament en la pràctica de la ciència estadística, i han tingut un gran impacte en totes les ciències que depenen de l’anàlisi de dades“. Per al matemàtic Trevor Hastie, membre del jurat, “són els dos estadístics vius més influents avui dia i han revolucionat aquest camp”.

David Cox ha desenvolupat la “regressió de Cox” o sistema de riscos proporcionals.  L’assoliment d’Efron és el mètode de “bootstrap”, tècnica de remostreig amplament usada.

Podeu trobar més informació a la web dels premis.
Enllaç a: Nota de premsa. Enllaç a: Presentació dels premiats