Notícies del la SocE

Notes sobre el Mmaca en família

El diumenge 17 de setembre uns 70 membres de la SoCE i familiars vàrem visitar el Museu de les Matemàtiques a Catalunya (Mmaca) al parc de can Mercader a Cornellà de Llobregat.

Aquesta visita està lligada al grup de treball que coordina la Nuria Pérez. Aquest grup de treball ha preparat un dossier al Mmaca per tal d’aportar nous continguts i noves visions a l’apartat d’estadística del museu.

Allà ens varen rebre a 2/4 d’11 del matí quatre membres del Mmaca que ens varen fer de guies: la Pura, l’Anton, l’Enric i en Quim.
Benvinguda 1Benvinguda 2

Després de la benvinguda i els parlaments inicials, ens vàrem dividir en tres grups. Els més petits varen visitar l’exposició “Petites Experiències Matemàtiques” amb la guia de la Pura Fornals.
Petites experiències.

Els altres dos grups varen fer una visita a una selecció dels mòduls com són geometria, topologia,… guiats per l’Enric Brasó, l’Anton Aubanell i en Quim Tarradas, incloent la sala LLuís A. Santaló de probabilitat i estadística.

AntonEnric. Sala estadísticaQuim. Geometria

Per a finalitzar la jornada, l’Enric Brasó va dirigir el taller Les cúpules de Leonardo construint cúpules amb materials. Taller cúpules

Un esmorzar de coca amb xocolata i la foto de bona part de la família clogueren la jornada.
Foto grup