Notícies del la SocE

Ressò de la conferència de Daniel Lapidus (Gapminder Foundation)

La Conferència d’Estiu de la Societat Catalana d’Estadística va aplegar una setantena d’assistents.

 

lapidusbLa majoria dels presents eren membres de la Societat, però no tothom.  El nombre de persones interessades en comptar, pesar i mesurar les coses del nostre món és més gros que no sembla.

 El senyor Lapidus va resultar d’una amenitat apreciable, un exemple que el contrari d’avorrit no és divertit i prou; també pot ser interessant. Daniel Lapidus va usar l’estadística per contar històries sobre millores de renda i creixement de la població arreu del món. El públic va quedar fascinat per les  bombolles de Gapminder, i en seguia els moviments a la pantalla. Natura non facit saltus, diuen els clàssics, però els assistents van comprovar que algunes bombolles de Gapminder sí que salten. I molt!

 Sorprèn saber que a Gapminder només hi treballen sis persones, totes dedicades a desfer a cop d’estadístiques prejudicis molt arrelats sobre com funcionen les coses corrents.

Marc Garriga, responsable d’indicadors web de l’Ajuntament de Barcelona, ha escrit una ressenya força extensa de la conferència. Ens permetem incloure-la aquí:

lapiduschttp://broucasola.blogspot.com

Els vincles que trobareu al final us ajudaran a fer-vos una idea de la mena d’imatges ens va mostrar Daniel Lapidus.

Ara bé, si voleu construir els vostres propis exemples podeu anar a  l’apartat Google Public Data Explorer de l’Idescat:

http://www.google.com/publicdata

I si voleu veure exemples ja construïts, aneu 
aquí, o bé aquí (premeu el triangle per animar el gràfic)