Notícies del la SocE

Stat Wars: el despertar de les dades

L’Stat Wars, el despertar de les dades, és una iniciativa dissenyada per divulgar l’estadística entre els joves.

S’ha dut a terme a Catalunya en diverses ocasions i per a públics diferents:

  • El dia 12 de març per a més de 650 alumnes de secundària (en 2 sessions de 343 i 312) d’arreu de Catalunya i amb la presència estel·lar de la Rosa Lillo (UC3M), creadora de l’esdeveniment/iniciativa.
  • El dia 22 de març es va fer una edició reduïda per a 50 alumnes dels cicles formatius de grau mitjà (branca sanitària) de l’Institut ‘Les Vinyes’ de Santa Coloma de Gramenet.
  • Stat Wars es basa en un espectacle interactiu que afavoreix la participació dels assistents, la diversió i la consciència crítica respecte al maneig i anàlisi de dades. Es tracta, en definitiva, d’acostar la ciència de forma amena i propera, en un ambient distès en el qual la sorpresa és constant, a través d’una ràpida successió de continguts, presentacions i animacions.

    Les activitats d’Stat Wars aquí mencionades, es van finançar amb un projecte de la FECYT (Fundación Española para la Ciencia y Tecnología) mitjançant la xarxa temàtica BIOSTATNET i es van posar a l’escenari amb la col•laboració de diverses institucions, entre les quals hi ha la SoCE.

    La SoCE va estar representada per en Moisés Gómez i en Llorenç Badiella que van fer el llirament de premis als guanyadors d’un dels concursos. Diversos membres de la SoCE també van formar part del comitè organitzatiu i des d’aquí els felicitem per la feina feta.

    Les instantànies mostren diferents moments de l’Stat Wars, xerrades divulgatives, concursos i lliurament de premis.