Notícies del la SocE

Taller de visualització de dades

Dins de les accions de la Societat Catalana d’Estadística per promoure coneixements i activitats relacionades amb les últimes tendències de l’anàlisi de dades i la seva representació, vam anunciar recentment el concurs de Data Storytelling. Per si no ho teniu present, aquí teniu més informació: http://soce.iec.cat/?p=220666

I ara volem afegir-hi un curs adreçat especialment a sòcies i socis. Es tracta d’un curs dissenyat per començar a partir d’un nivell molt bàsic, per obrir-ho a tothom que estigui interessat. Però tenint en compte que totes i tots teniu formació en estadística això ens permetrà avançar ràpidament. Creiem que és una excel·lent oportunitat per aprendre. I, si ho voleu, podeu aprofitar per participar al concurs Data Storytelling. Però volem deixar molt clar que són accions independents.

Característiques del curs “Taller de visualització de dades”:

–          El curs es realitzarà íntegrament en format online.

–          Es prioritzarà l’ús de software lliure i el recurs a dades obertes.

–          S’ha organitzat el curs a través de 3 sessions per videoconferència. Els dies 19, 20 i 21, de juliol, de 9:30 a 13:30.

–          El curs s’estructurarà al voltant de la realització d’un projecte, o sigui amb un enfocament totalment aplicat.

–          El professor serà l’Ignasi Alcalde, amb molta experiència en aquest àmbit formatiu (@ignasialcalde): www.ignasialcalde.es

 

Adjuntem un breu guió de les tres sessions programades:

Dia 1:

  • Fonaments del Data Storytelling.
  • Data Storytelling vs. Data Visualization.
  • Començant a treballar el nostre projecte: el context.

Dia 2:

  • Dades: tipus i relacions.
  • Tipus de gràfics més comuns i errors típics.

Dia 3:

  • Disseny: l’organització de la informació.
  • Narratives amb dades: el cicle del Storytelling.

 

La inscripció al curs ara mateix també està oberta a aquelles persones interessades que no siguin sòcies. Per fer la inscripció, cal fer-se soci/a de la Societat Catalana d’Estadística i, per tant, pagar la quota anual de 35 €. En cas d’estar interessat/da cal adreçar un correu a secretaria@socestadística.org sol·licitant la butlleta d’inscripció a la Societat.