Notícies del la SocE

21 gener 2016. Twenty years of P-splines.

La revista SORT (Statistics and Operations Research Transactions) us convida a la presentació de l’article Twienty Years of P-splines. La presentació serà a càrrec del Dr. Paul H C Eilers.

Els P-splines, o splines amb penalitzacions, van començar a rebre atenció fa vint anys gràcies a la publicació a Statistical Science (1996) de l’article d’Eilers i Marx que ara commemorem. Des d’aleshores els P-Splines han tingut una difusió notable, tant per les seves aplicacions com per les possibilitats de desenvolupament teòric. Els P-splines són la base d’un mètode molt flexible de regressió no-paramètrica que té moltíssimes aplicacions pràctiques i lligams estrets amb els models mixtos i l’anàlisi bayesiana. A més, en l’actualitat són una àrea de recerca molt activa. A la xerrada es repassaran molts dels desenvolupaments bàsics que s’han produït durant aquestes dues primeres dècades de P-splines. Si voleu més informació Paul Eilers (21-gen-2016). Per accedir a l’article podeu clicar aquí.

Aquest acte es durà a terme el dijous 21 de gener, a les 18:30h,  a la Sala d’actes Pere i Joan Coromines de l’Institut d’Estudis Catalans.

Us hi esperem!