Notícies del la SocE

Visita Museu de les Matemàtiques de Catalunya (Mmaca). 20 febrer 2017

El passat dia 20 de febrer de 2017 membres de la Junta de la SoCE vam visitar el Museu de les Matemàtiques de Catalunya, en la seva exposició permanent a Cornellà de Llobregat. Aquesta visita tenia com objectiu que es coneguessin les dues societats i parlar de la col·laboració de la Societat Catalana d’Estadística amb el Mmaca.

Es va fer una magnífica visita general  a les diferents sales del museu, guiada per l’Anton Aubanell, l’Enric Brasó  i en Josep Rey i es va fer un especial èmfasi en la visita a la sala Lluís A. Santaló de probabilitat i estadística. Els continguts d’aquesta sala   estan explicats en l’article del Nou biaix numero 37, del desembre 2015 signat per l’Enric Brasó.  Un dels principis del Mmaca és que has de poder  manipular i experimentar amb els materials.

En una reunió posterior a les instal·lacions del museu, des de la SoCE els vam fer arribar un document de propostes coordinat per la Núria Pérez. Algunes de les propostes varen ser ben rebudes pels membres del Mmaca.  Des del MMACA ens demanen que els ajudem a explicar millor els objectes d’Estadística que ells tenen. Els estadístics hauríem de buscar la manera d’il·lustrar conceptes de: regressió, efecte dels outliers, variabilitat i biaix, correlacions entre 2 variables i un tercer factor que pot set un factor confusor, mitjana,  mediana i  dispersió…Es va quedar també de proposar l’experiència de visitar el museu als membres de la SoCE amb guies del Mmaca . Aquesta visita podria servir per augmentar les propostes de col·laboració i de materials entre les dues entitats.

mmaca4 MMaca1 mmaca3 mmaca2